Кое е новото културно пространство, намерило пристан в сърцето на София?В „Дом на Москва в София”, на ул. „Г.С. Раковски” , N.92, закътана между храм-паметника „Александър Невски” и Националната Художествена Галерия, отскоро се помещава  Арт-Галерия „Paris-Москва”.

Призванието на галерията и амбициозните цели, които нейните създатели си поставят, предопределят името ѝ и неслучайно подбраното за неин декор място. „Paris-Москва” – това е кръстопътят на  европейското, а защо не и на световното, изкуство. А изкуството… то не може да се затваря в рамки, да се ограничава до строго определени тенденции и стилове. Именно затова разнообразни форми на творческо изражение и креативни визии проникват през витрините на арт-галерията, стремят се за да достигнат до сърцето на своята публика и да заслужат мястото си там. „Paris-Москва” е просто тяхната трибуна…

Галерията официално отваря вратите си на 7-ми октомври  с вернисаж на популярната българска художничка Милена Йоич. Представените на изложба творби се представят за първи път на родна земя. Те са плод на последните 20 години- творчески период , прекаран от художничката в Париж. Неподражаемият оттенък на Йоич струи от всеки милиметър на картините ѝ.  Тя елегантно смесва стилове, епохи, вери… Почерпила вдъхновение от не един и два извора на световната култура, по-своему остава вярна на неповторимия балкански дух. Френска изтънченост и славянска самобитност се преплитат в творбите ѝ като танго в размер 7/8.  В унисон с визиите на арт-галерията, Милена Йоич представя своите визии във феерия от блясък на цветове и изобилие на декоративни елементи. Уникално преживяване за отворените към красотата очи очаква критици, ценители и любопитни в потайностите на арт-галерия „Paris-Москва”. Заповядайте!

Коментарите са забранени.